petek, 27.10.2023, je v Radljah ob Dravi potekala otvoritev Izposoje stvari, s katero se želi podpreti ponovno uporabo in izposojo obstoječih materialov in izdelkov. Za projektom stoji podjetje EUDOM, d.o.o., so.p. skupaj s partnerjem ZEOS, d.o.o. in njihovim projektom Life Spodbujamo e-krožno.

V sklopu Izposoje stvari si lahko izposodite izdelke, ki jih ne potrebujete vsak dan, za priložnostna opravila, kot tudi za vsakdanjo uporabo. Na voljo so izdelki, kot so vibro plošča, razvlažilec zraka, baterijska brusilka, baterijski vrtalnik, baterijska žaga … Partnerji projekta stremijo k podaljševanju življenjske dobe izdelkov in zmanjševanju količine odpadkov. Izpostavljajo, da njihova aktivnost ustvarja dodano vrednost s področja trajnostnih virov energije.

Uspešna otvoritev se je pričela ob 13. uri, kjer je bil med gosti prisoten tudi podžupan Občine Radlje ob Dravi Robert Potnik.

Množico je najprej nagovoril direktor podjetja EUDOM, d.o.o., so. p.mag. Primož Praper. Poudaril je pomembnost ponovne uporabe izdelkov, ki se nam sicer kopičijo doma in v povezavi s tem ekološko ozaveščenost. Obenem je izpostavil še grajenje skupnosti, ki bo nastala znotraj Izposoje stvari, medsebojno pomoč in solidarnost. Predstavil je še bukvarno, ki je njihova tržnica knjig. Iz bogate zbirke si je za simbolično ceno mogoče izposoditi knjige.

Besedo je nato prevzel Rok Jakičkoordinator projektnih aktivnosti podjetja ZEOS, d.o.o.. Verjame, da bo takšna Izposoja stvari velika pridobitev za krajane in je pravilen korak v smeri krožnega gospodarstva. Zavrtel se je tudi kratek film ravno na temo pomembnosti krožnega gospodarstva.

Proti koncu uradnega dela se je predstavila nova spletna stran https://izposoja-stvari.eudom.si/ in potek izposoje izdelkov. Na njej lahko opravite registracijo, si rezervirate izdelek in si ga za majhen prispevek izposodite za določeno časovno obdobje.

Zatem so si lahko obiskovalci ogledali razstavljene izdelke, ki so že na voljo za izposojo ter se posladkali s pecivom.

 

Podjetje EUDOM, d.o.o., so.p. se skupaj s partnerjem ZEOS, d.o.o., iskreno zahvaljuje obiskovalcem za udeležbo in podporo, ki so jo izkazali pri zagonu projekta.

 

Izposoja stvari se nahaja na naslovu Koroška cesta 61A, 2360 Radlje ob Dravi, več informacij pa izveste na spletni strani https://izposoja-stvari.eudom.si/.

 

Vabljeni k ogledu utrinkov!

USPEŠNO ODPRTJE IZPOSOJE STVARI V RADLJAH OB DRAVI

Dodaj odgovor